Yumurta diabet təhlükəsini xeyli artırır
Sağlamlıq
- 16 noyabr, 2020
- 08:57

Mütəmadi şəkildə toyuq yumurtası yedikdə ikinci tip diabet təhlükəsi xeyli artır.
“Report” xəbər verir ki, “British Journal of Nutrition”da Çin Tibbi Unniversiteti (Taiçunq, Taivan), Cənubi Avstraliya Universiteti (Adelaida), Qətər Universiteti (Doha) əməkdaşlarının dərc olunan tədqiqatda 1991-2009-cu illər ərzində 8 545 nəfərin qidalanmasına dair məlumatlar təhlil olunur.
Müəlliflərin gəldiyi nəticəyə görə gündə orta hesabla 38 qramdan artıq yumurta yeyənlərdə diabet riski 25 faiz, 50 qramdan (bir ədəd yumurta) artıq yeyənlərdə isə 60 faiz artır. Həmçinin qadınlarda bu risk kişilərə nisbətən daha yüksəkdir.
Bunlar sırf statistik rəqəmlərdir. İndi yumurtanın insan orqanizminə bu təsirinin mexanizmi də tədqiq olunmalıdır.
Son xəbərlər
05:22
Video
Tramp Kirkin öldürülməsini özünün Pensilvaniyada uğradığı sui-qəsd cəhdi ilə əlaqləndirib
Digər ölkələr05:09
KİV: HƏMAS liderləri namaz qılarkən telefonu özləri ilə götürmədikləri üçün sağ qalmış ola bilərlər
Digər ölkələr04:51
Yaponiya ilk dəfə öz ərazisində "Typhon" raket kompleksləri ilə təlimlər keçirir
Digər ölkələr04:32
Çarli Kirkə sui-qəsddə şübhəli bilinərək saxlanılan şəxs sərbəst buraxılıb - YENİLƏNİB-2
Digər ölkələr04:15
Mexikoda partlayış baş verib, 57 nəfər xəsarət alıb
Digər ölkələr03:52
Polşa PUA insidenti ilə bağlı BMT Təhlükəsizlik Şurasının iclasının keçirilməsini tələb edib
Digər ölkələr03:17
Merts Aİ ilə ABŞ arasında gömrük tarifləri üzrə razılaşmanın tezliklə əldə olunacağına ümid edir
Digər ölkələr02:40
WSJ: Trampla Netanyahu arasındakı telefon danışığı gərgin keçib
Digər ölkələr02:22
Foto
Video