Yumurta diabet təhlükəsini xeyli artırır
Sağlamlıq
- 16 noyabr, 2020
- 08:57
Mütəmadi şəkildə toyuq yumurtası yedikdə ikinci tip diabet təhlükəsi xeyli artır.
“Report” xəbər verir ki, “British Journal of Nutrition”da Çin Tibbi Unniversiteti (Taiçunq, Taivan), Cənubi Avstraliya Universiteti (Adelaida), Qətər Universiteti (Doha) əməkdaşlarının dərc olunan tədqiqatda 1991-2009-cu illər ərzində 8 545 nəfərin qidalanmasına dair məlumatlar təhlil olunur.
Müəlliflərin gəldiyi nəticəyə görə gündə orta hesabla 38 qramdan artıq yumurta yeyənlərdə diabet riski 25 faiz, 50 qramdan (bir ədəd yumurta) artıq yeyənlərdə isə 60 faiz artır. Həmçinin qadınlarda bu risk kişilərə nisbətən daha yüksəkdir.
Bunlar sırf statistik rəqəmlərdir. İndi yumurtanın insan orqanizminə bu təsirinin mexanizmi də tədqiq olunmalıdır.
Son xəbərlər
06:46
Cənubi Koreya və ABŞ gömrük razılaşmasının əsas aspektləri ilə bağlı fikir ayrılıqlarında qalıblar
Digər ölkələr06:14
Argentinada parlament seçkilərində hakim partiya liderdir
Digər ölkələr05:50
KİV: Britaniya 200 milyon dollara sualtı mina aşkarlayan dronlar alacaq
Digər ölkələr05:18
Kamçatkada vulkan 2,5 kilometr yüksəkliyə kül püskürüb
Digər ölkələr04:34
Cənubi Çin dənizində ABŞ-yə məxsus döyüş təyyarəsi və helikopter qəzaya uğrayıb
Digər ölkələr04:13
"The Times": Britaniya kəşfiyyat orqanları koordinasiya ilə bağlı çətinliklər yaşayır
Digər ölkələr03:39
ABŞ-də şatdaun səbəbindən noyabrın 1-dən ərzaq talonları verilməyəcək
Digər ölkələr03:12
"Formula 1" üzrə Meksika Qran-prisinin qalibi bəlli olub
Formula 102:42