Bu qidalar böyrəkdə daşlar yaradır
Sağlamlıq
- 15 dekabr, 2020
- 04:21
Qırmızı ətdə olan yağ və zülallar böyrəklərdə daşın yaranmasına gətirib çıxarır.
“Report” xəbər verir ki, bunu həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov bildirib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq və göyərti qanda oksalatları (duzları və oksalat turşusunun efirləri - red.) artırır və bu da öz növbəsində böyrəklərdə daşın yaranmasına səbəb olur.
“Orta səviyyədə quru qırmızı şərabdan başqa digər alkoqollu içkilər böyrəklərdə daş əmələ gətirir. Soda içmək də başqa bir risk faktorudur. Ümumi qaydalar sadədir: mümkün qədər çox maye qəbul etmək. Az duzlu, az qırmızı ət yemək”.
Son xəbərlər
11:08
Siyəzəndə avtomobildə yanğın olub, 2 yaşlı uşaq ölüb
Digər11:07
AZAL təyyarəsinin Rusiyada vurulmasından bir il ötür: cəzasız qalan cinayət - ŞƏRH
Analitika11:05
Gələn ildən ilkin peşə təhsili üzrə təhsil krediti veriləcək
Elm və təhsil10:57
Dövlət Dəniz və Liman Agentliyi auditor seçir
Maliyyə10:54
Foto
Qarabağda "yaşıl texnologiya"ların tətbiqi üzrə monitorinqin yeni icra qrafiki təsdiqlənib
Energetika10:54
Maştağa və Bilgəh bağlarından oğurluq edən şəxs saxlanılıb
Hadisə10:52
Azərbaycan XİN AZAL təyyarəsinin qəzaya uğramasının ildönümü ilə bağlı paylaşım edib
Xarici siyasət10:48
"Atletiko" norveçli hücumçusunu satmağa hazırdır
Futbol10:45