Bu qidalar böyrəkdə daşlar yaradır
Sağlamlıq
- 15 dekabr, 2020
- 04:21

Qırmızı ətdə olan yağ və zülallar böyrəklərdə daşın yaranmasına gətirib çıxarır.
“Report” xəbər verir ki, bunu həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov bildirib.
Onun sözlərinə görə, ispanaq və göyərti qanda oksalatları (duzları və oksalat turşusunun efirləri - red.) artırır və bu da öz növbəsində böyrəklərdə daşın yaranmasına səbəb olur.
“Orta səviyyədə quru qırmızı şərabdan başqa digər alkoqollu içkilər böyrəklərdə daş əmələ gətirir. Soda içmək də başqa bir risk faktorudur. Ümumi qaydalar sadədir: mümkün qədər çox maye qəbul etmək. Az duzlu, az qırmızı ət yemək”.
Son xəbərlər
10:47
Səfir: "Azərbaycan Cənubi Qafqaz regionunda Ukraynanın əsas iqtisadi tərəfdaşıdır"
İnfrastruktur10:47
Ekspert: AQEM siyasi, iqtisadi və müxtəlif tərkibli ölkələri birləşdirən unikal regional təşkilatdır
Xarici siyasət10:44
ASCO: "Kəlbəcər" tankeri ilə indiyədək 385 min tona yaxın yük daşınıb
İnfrastruktur10:42
Ötən ay 1 856 əcnəbi Azərbaycanda müvəqqəti yaşamaq üçün müraciət edib
Daxili siyasət10:42
Azərbaycan sərhədini pozan İraq vətəndaşı saxlanılıb
Hadisə10:37
Bakı-Ağstafa-Bakı marşrutu üzrə əlavə qatar reysləri təyin edilib
İnfrastruktur10:35
Özbək ekspert: Asiyada siyasi dialoq və qarşılıqlı etimad gücləndirilməlidir
Xarici siyasət10:32
"Akkord Sənaye Tikintisi İnvestisiya Korporasiyası" maliyyə vəziyyətini açıqlayıb
Maliyyə10:30
Foto