"Diario la R": Azərbaycan mətbəxi əsas yeməklərin müxtəlifliyi ilə heyrətləndirir
Turizm
- 12 sentyabr, 2025
- 18:43

Uruqvayın aparıcı qəzetlərindən biri olan "Diario la R" Azərbaycan mətbəxi haqqında dərc etdiyi materialda onun zəngin irsi və unikallığını vurğulayıb.
"Report" xəbər verir ki, nəşrdə milli qastronomiyada əsas yer tutan şorbalara xüsusi diqqət ayrılıb.
"Şorbasevərlər Azərbaycana səfəri layiqincə qiymətləndirəcəklər. Yeməklərin müxtəlifliyi səyahət boyunca darıxmadan yerli şorbaları kəşf etməyə imkan verir", - məqalədə qeyd olunur.
Nəşr Azərbaycan mətbəxinin ən məşhur yeməklərini (piti, küftə-bozbaş, düşbərə, sulu xəngəl, dovğa, xəmiraşı, umac) ətraflı təsvir edib.
Müəllifin fikrincə, məhz şorbalar Azərbaycan mətbəxinin zənginliyi və özünəməxsusluğunu ən parlaq şəkildə nümayiş etdirir.
Son xəbərlər
20:47
Aİ Ermənistan və Türkiyənin xüsusi nümayəndələrinin İrəvanda keçirilən görüşünün nəticələrini alqışlayır
Region20:46
Sikorski: PUA insidenti Rusiya ilə diplomatik münasibətləri kəsmək üçün səbəb deyil
Digər ölkələr20:42
Foto
Azərbaycan ərazisinin Ermənistandan atəşə tutulmasına, mülki şəxslərin öldürülməsinə dair sənədlər məhkəmədə elan olunub
Daxili siyasət20:38
Nepalın keçmiş baş hakimi müvəqqəti hökumətin başçısı təyin edilib
Digər ölkələr20:34
Türkiyədə mədən çöküb, iki nəfər torpaq altında qalıb
Region20:21
NATO şərq cinahda "Şərq gözətçisi" əməliyyatına başlayacağını elan edib
Digər ölkələr20:13
Türkiyədə meşə yanır, təyyarə və helikopterlər cəlb olunub
Region20:07
Sibiqa: Gələn həftə Ukraynaya Polşa hərbçilərindən ibarət nümayəndə heyəti gələcək
Digər ölkələr20:04
Foto