"Diario la R": Azərbaycan mətbəxi əsas yeməklərin müxtəlifliyi ilə heyrətləndirir
Turizm
- 12 sentyabr, 2025
- 18:43
Uruqvayın aparıcı qəzetlərindən biri olan "Diario la R" Azərbaycan mətbəxi haqqında dərc etdiyi materialda onun zəngin irsi və unikallığını vurğulayıb.
"Report" xəbər verir ki, nəşrdə milli qastronomiyada əsas yer tutan şorbalara xüsusi diqqət ayrılıb.
"Şorbasevərlər Azərbaycana səfəri layiqincə qiymətləndirəcəklər. Yeməklərin müxtəlifliyi səyahət boyunca darıxmadan yerli şorbaları kəşf etməyə imkan verir", - məqalədə qeyd olunur.
Nəşr Azərbaycan mətbəxinin ən məşhur yeməklərini (piti, küftə-bozbaş, düşbərə, sulu xəngəl, dovğa, xəmiraşı, umac) ətraflı təsvir edib.
Müəllifin fikrincə, məhz şorbalar Azərbaycan mətbəxinin zənginliyi və özünəməxsusluğunu ən parlaq şəkildə nümayiş etdirir.
Son xəbərlər
00:46
ABŞ ordusu Rusiya və Çin peyklərinin siqnallarını pozmaq üçün yeni silahlar yerləşdirir
Digər ölkələr00:21
KİV: ABŞ-də hökumətin fəaliyyətinin dekabr-yanvar aylarınadək bərpası müzakirə edilir
Digər ölkələr00:04
Video
Qərbi Azərbaycan Xronikası: Bayburd, Bəydağ, Baydarçay - türk tarixinin izi
Region23:56
Ağ Ev ABŞ və Suriya prezidentləri arasında noyabrın 10-da görüş keçiriləcəyini təsdiqləyib
Digər ölkələr23:53
Foto
Video
Nyu-York meri vəzifəsinə seçkilərdə seçici fəallığı müşahidə olunur
Digər ölkələr23:46
ABŞ Senatı hökumətin maliyyələşdirilməsi ilə bağlı qanun layihəsini 14-cü dəfə qəbul edə bilməyib
Digər ölkələr23:40
Əliyar Ağayevin idarə etdiyi oyunda "Arsenal" qələbə qazanıb
Futbol23:29
HƏMAS daha bir girovun meyitini İsrailə təhvil verib
Digər ölkələr23:13