İnsanı qocaldan qidalar
Sağlamlıq
- 06 dekabr, 2020
- 23:32

İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir.
“Report” xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsullarına üstünlük verməlidir.
“Tərkibində artıq şəkər, duz və doymamış yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, həddindən artıq yemək və yüksək kalori bənzər şəkildə bədənə təsir göstərir”.
Ayrıca, yaşlanmanı sürətləndirən məhsullar sırasına həkim çox qızardılmış ət və kolbasa məhsullarını da əlavə edib.
“2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bütün kolbasa, sosiska, sordelka və donuz ətinin tərkibində kanserogenin olduğunu təsdiq edib”.
Son xəbərlər
15:37
Ermənistan və NATO Cənubi Qafqazda təhlükəsizliyi müzakirə edib
Region15:35
İğdır Universitetində Dədə Qorqud Azərbaycanşünaslıq Mərkəzi açıla bilər
Elm və təhsil15:32
AK G7 kredit proqramı çərçivəsində Ukraynaya 1 milyard avro məbləğində səkkizinci tranşı ayırıb
Digər ölkələr15:32
Şahmatın rapid və blits növləri üzrə Azərbaycan çempionatı keçiriləcək
Fərdi15:31
Foto
SOCAR Milanda keçirilən "Gastech 2025" sərgisində innovativ stendi ilə təmsil olunur
Energetika15:26
Azərbaycan və Özbəkistan XİN başçıları əməkdaşlığın genişləndirilməsini müzakirə edib
Xarici siyasət15:22
SOCAR enerji səmərəliyinin artırılması təcrübəsini region ölkələri ilə bölüşəcək
Energetika15:22
ABŞ "Belavia"ya qarşı sanksiyaları ləğv edib
Digər ölkələr15:19
Foto