İnsanı qocaldan qidalar
Sağlamlıq
- 06 dekabr, 2020
- 23:32
İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir.
“Report” xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsullarına üstünlük verməlidir.
“Tərkibində artıq şəkər, duz və doymamış yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, həddindən artıq yemək və yüksək kalori bənzər şəkildə bədənə təsir göstərir”.
Ayrıca, yaşlanmanı sürətləndirən məhsullar sırasına həkim çox qızardılmış ət və kolbasa məhsullarını da əlavə edib.
“2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bütün kolbasa, sosiska, sordelka və donuz ətinin tərkibində kanserogenin olduğunu təsdiq edib”.
Son xəbərlər
19:07
Rusiyanın Zaporojyeyə endirdiyi zərbələr nəticəsində yaralananların sayı 29 nəfərə çatıb - YENİLƏNİB
Digər ölkələr19:03
MDB fond bazarında qanunsuz fəaliyyətə qarşı mübarizəni gücləndirəcək
İKT18:54
FIFA 2026-cı il dünya çempionatının rekord mükafat fondunu açıqlayıb
Futbol18:51
Bakıda 17-ci Azərbaycan-Türkiyə Yüksək Səviyyəli Hərbi Dialoq İclası keçirilir
Hərbi18:48
Naxçıvanda poçt və telekommunikasiya sahəsində yeni mərkəz yaradılır
İKT18:40
Foto
Bakıda şadlıq sarayında camış əti dana əti adı ilə təqdim edilib
Digər18:35
Biləsuvarda avtomobil qaçıran şəxslər saxlanılıb
Hadisə18:21
Türkiyə Superliqası təmsilçisi baş məşqçisi ilə yollarını ayırıb
Futbol18:17