Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37

Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
00:27
Əraqçı: AEBA ilə yeni əməkdaşlıq sazişi hər iki tərəfin tələblərinə cavab verir
Region00:06
Video
Nepalın hökumət sarayı yanğın nəticəsində tamamilə dağılıb
Digər23:55
İraq Ərəb Liqasının xarici işlər nazirlərini təcili toplantıya çağırıb
Digər ölkələr23:47
Video
Qərbi Azərbaycan Xronikası: Hun türk etnonimindən yaranan yaşayış məskəni
Daxili siyasət23:36
Türkiyə Prezidenti Dohaya hücumu qınayıb
Region23:20
Ukraynaya silah almaq üçün 2,7 milyard dollarlıq vəsait ayrılıb
Digər ölkələr23:19
Emin Mahmudov: "Azərbaycan millisində ən çox qol vuran futbolçu olduğum üçün xoşbəxtəm"
Futbol23:16
Gəncədə avtomobil iki piyadanı vurub
Hadisə23:13