Ağ çörəyin insan üçün təhlükəsi açıqlandı
Sağlamlıq
- 12 dekabr, 2020
- 02:37
Ağ çörəkdən və ya ələnmiş ağ undan istifadə qanda şəkərin səviyyəsini kəskin artıra bilər.
“Report” xəbər verir ki, belə xəbərdarlıqla Rusiyanın tanınmış dietoloqu Mixail Qinzburq “Svezda” telekanalına müsahibəsində çıxış edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ çörəkdə az qida lifi var. Buna görə nişasta tez parçalanır, qlükoza isə tez hopur. Bundan sonra "metabolik dalğa" yaranır.
"Çoxlu şəkər, çoxlu insulin tez düşür və yenidən yemək istəyirsən. Qanda şəkər tez düşür, deməli, o, toxumalarda çox qalır, amma bu, zəhərli təsirdir”, - o telekanala bildirib.
Qinzburq qeyd edib ki, tez qocalma, "yaş xəstəlikləri"nin yaranması və diabet bu dalğa ilə əlaqələndirilir. Bununla əlaqədar olaraq çovdar buğda və çovdar çörəyi daha faydalıdır.
Son xəbərlər
21:18
Orban Rusiya neftinə sanksiyaları Trampla müzakirə edəcək
Digər ölkələr21:15
Azərbaycan Kuboku: "Neftçi" – MOİK matçına giriş pulsuz olacaq
Futbol21:05
Foto
Ali təhsil müəssisələri arasında "Zəfər" şahmat turniri keçirilib
Fərdi20:59
Belarus Litva diplomatına etiraz notası təqdim edib
Digər ölkələr20:56
Foto
Göygöldə maskalı şəxslər fermadan 62 baş xırdabuynuzlu heyvan oğurlayıb
Hadisə20:53
İsrail 2023-cü ildən bəri ilk dəfə ölkənin cənubundakı xüsusi rejimi ləğv edir
Digər ölkələr20:50
PSJ və "Sevilya"nın sabiq futbolçusu karyerasını başa vurub
Futbol20:40
Türkiyə və Böyük Britaniya "Eurofighter" qırıcı təyyarələrinin tədarükünə dair saziş imzalayıb
Region20:33