Təzə bişmiş çörək sağlamlıq üçün ziyandır
Maraqlı
- 26 mart, 2021
- 00:00

“Təzə bişmiş çörəyin həzm olunması çətindir və bayatı çörəklərdən daha yüksək turşuluğa malikdir”.
“Report”un məlumatına görə, bunu “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə terapevt, diyetoloq Mariya Çernyaeva deyib.
Onun sözlərinə görə, qastrit və mədə xorası xəstəliyi kimi mədə-bağırsaq traktının işində narahatlıqlar olduqda, bu cür çörək xroniki xəstəliklərin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
“Səkkiz saat və ya bir gün gözləmək kifayətdir. Onda çörək bədənə daha az zərər verəcəkdir. Təzə bişmiş çörəyi yemək asılılıq da yaradır”.
Son xəbərlər
12:11
Sabahın havası açıqlanıb
Ekologiya12:10
Azərbaycanda 8 ayda orta illik inflyasiya 6 %-ə yaxın olub
Maliyyə12:08
"Kəpəz" İlqar Nadiri ilə yollarını ayırıb
Futbol12:06
Azərbaycanda süni yağış texnologiyası üzrə tədqiqatlar aparılacaq
İnfrastruktur12:04
Azərbaycan Güləş Federasiyasında baş katib vəzifəsinə yeni təyinat olub
Fərdi12:03
Azərbaycan Metrologiya İnstitutunda 7 yeni etalon laboratoriyası istifadəyə verilib
İnfrastruktur11:59
Baş katib: Bakıda beyin mərkəzləri forumunun keçirilməsi AQEM-in inkişafına töhfə verəcək
Xarici siyasət11:59
"Azenco"nun xalis mənfəəti 48 %-ə yaxın azalıb
Maliyyə11:57