Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09
Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
10:36
"Sabah" Azərbaycan çempionatları tarixində ili zirvədə başa vuran 10-cu komanda olub
Futbol10:34
Bakıda rəqəmsal mühitdə uşaqların müdafiəsinə dair beynəlxalq konfrans keçirilir
Xarici siyasət10:32
Bakıda 64 yaşlı kişi pilləkəndən yıxılaraq ölüb
Hadisə10:29
Azərbaycan Premyer Liqasında bu il keçirilmiş oyunlarda 447 qol vurulub
Futbol10:27
AZAL-ın vitse-prezidenti: "Təyyarə Qroznı hava limanına yaxınlaşan zaman, havada qeyri-qanuni fiziki müdaxilə baş verib"
İnfrastruktur10:25
Naxçıvanda "Dövlət qurumlarının inormasiya təhlükəsizliyi rəhbərlərinin VII Zirvə Toplantısı" keçirilir
İKT10:24
WUF13 dünya şəhərsalma trendlərinin paylaşılması üçün mühüm platforma olacaq - RƏY
Xarici siyasət10:24
Azərbaycan çempionatındakı 95 oyunu stadionlardan 124 min azarkeş izləyib
Futbol10:23