Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09
Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
08:08
Bakının bir sıra yollarında tıxac müşahidə olunur
İnfrastruktur07:42
Dominikanda qasırğa səbəbindən 1,2 milyondan çox sakin susuz qalıb
Digər ölkələr07:23
XX əsrin ən gözəl oğlanı vəfat edib
İncəsənət06:46
Cənubi Koreya və ABŞ gömrük razılaşmasının əsas aspektləri ilə bağlı fikir ayrılıqlarında qalıblar
Digər ölkələr06:14
Argentinada parlament seçkilərində hakim partiya liderdir
Digər ölkələr05:50
KİV: Britaniya 200 milyon dollara sualtı mina aşkarlayan dronlar alacaq
Digər ölkələr05:18
Kamçatkada vulkan 2,5 kilometr yüksəkliyə kül püskürüb
Digər ölkələr04:34
Cənubi Çin dənizində ABŞ-yə məxsus döyüş təyyarəsi və helikopter qəzaya uğrayıb
Digər ölkələr04:13