Xərçəng riskini azaldan meyvə
Sağlamlıq
- 12 mart, 2021
- 00:09

Moruq insan bədənində təhlükəli xəstəliklərin yaranmasının qarşısını alır.
Bu barədə “Report” RİA “Novosti”yə istinadən xəbər verir.
Qeyd olunub ki, bu giləmeyvəni müntəzəm yemək orta ömür müddətini də uzadır.
Diyetoloqlara görə, giləmeyvə ürək sağlamlığını dəstəkləyən və yağ yığılmasının qarşısını alan flavonoid, qverçetin və qall turşusu ilə zəngindir.
Bundan əlavə moruqda diabet və xərçəng riskini azaldan güclü antioksidan birləşmələri var. Qırmızı moruq qan şəkərini azaldır və insulinə müqavimət göstərir.
Həkimlər giləmeyvələri təzə yeməyi və ya meyvə salatlarına əlavə etməyi məsləhət görürlər.
Son xəbərlər
12:53
Rusiyanın hokkey klubları ötən mövsümün nəticələrinə görə rekord məbləğdə pul qazanacaqlar
Komanda12:48
Qarabağ və Şərqi Zəngəzurda yaradılacaq su ehtiyatının həcmi açıqlanıb
İnfrastruktur12:48
Alen Simonyan: Bizim mağazalarımızda Azərbaycan malları olacaq
Region12:48
Cey Di Vens sui-qəsdə uğrayan amerikalı siyasi fəal haqqında paylaşım edib
Digər ölkələr12:45
Həbs olunmuş şəxsin istifadəsiz binada gizlətdiyi qumbaralar aşkarlanıb
Hadisə12:43
Finlandiya Prezidenti Ukraynada səfərdədir
Digər ölkələr12:40
Professor: "Türkiyə su resurslarının qorunmasında problemlərlə üzləşir"
İnfrastruktur12:36
Azərbaycanda ilk dəfə milli elektron su atlasının hazırlanmasına başlanılıb
İKT12:35