COVID-19 zamanı ağciyərləri qoruya biləcək məhsul açıqlanıb
Sağlamlıq
- 24 noyabr, 2020
- 14:26

Toyuq yumurtaları ağciyərlərin sağlamlığını yaxşılaşdırır və COVID-19-a yoluxma zamanı onun rahat fəaliyyəti üçün kömək edə bilər.
“Report” “RİA Novosti”yə istinadən xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Marqarita Korolyova bildirib.
O qeyd edib ki, yumurtanın zülalı infeksiya ilə mübarizədə kömək edən immunoqlobilinlərin yaranmasına yardım edir.
“Yumurtanın sarısındakı yağ komponentləri isə, öz növbəsində, ağciyər alveolalarının bir hissəsidir. Bundan əlavə, yumurtanın tərkibində olan A vitamini immunitetin “qatil-hüceyrələr” ifraz etməsini stimullaşdırır, E vitamini isə antioksidandır”, - diyetoloq əlavə edib.
Son xəbərlər
04:20
Avropanı tərk edən idmançı: Fransada dəhşətli irqçilik var idi
Fərdi03:41
Polşa DİN 17-ci PUA-nın tapıldığını bildirib
Digər03:08
Braziliyanın sabiq prezidenti Bolsonaru 27 il 3 ay müddətinə azadlıqdan məhrum olunub
Digər02:31
Gürcüstanın Baş naziri: ABŞ ilə strateji tərəfdaşlığı yeniləməyə hazırıq
Region02:14
Paşinyan bir sıra məmurları vəzifələrindən azad edib
Region01:56
Kobaxidze: Tbilisi etirazçılarını xarici kəşfiyyat xidmətləri maliyyələşdirir
Region01:49
Polşa ABŞ-dən "Abrams" tanklarının böyük partiyasını alıb
Digər ölkələr01:38
Gürcüstanın Baş naziri: Vizaların liberallaşdırılmasının dayandırılması tamamilə əks nəticə verəcək
Region01:30