Bu məhsullar ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır
Sağlamlıq
- 06 sentyabr, 2020
- 16:20
Türkiyənin məşhur dietoloqu Fatma Baysal Yusuf ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alan məhsullardan danışıb.
Bu barədə "Report" “Sözcü” nəşrinə istinadən xəbər verir.
Yusuf bildirib ki, hər gün əzilmiş bir diş sarımsaq yemək lazımdır. Çünki bu damardaxili laxtalanmanın qarşısını alır. Dietoloq tez-tez balıq yeməyin faydalı olduğunu bildirib. O, balığın antioksidant təsir göstərən “Omega-3” yağı olduğunu qeyd edib.
Həkim həftədə bir neçə dəfə altı-yeddi fındıq ləpəsi və iki-üç qoz yeməyi, yaşıl çay içməyi də məsləhət görüb. Yusufin sözlərinə görə, menyuya qırmızı üzüm, pomidor və qarpız əlavə etmək tövsiyə olunur.
Son xəbərlər
05:46
Atlantik okeanında "Melissa" qasırğası 4-cü kateqoriyaya qədər zəifləyib
Digər ölkələr05:15
Türkiyədə azərbaycanlı fəhlələr inşaat zamanı xəsarət alıblar, ölən var
Region04:39
Messi Argentina və Barselona barədə xatirələrini bölüşüb
Futbol04:16
Yaxın vaxtlarda ABŞ-Azərbaycan Strateji İşçi Qrupu fəaliyyətə başlayacaq - EKSKLÜZİV
Xarici siyasət04:07
ABŞ ilin sonunadək Azərbaycan və Ermənistanla ilk İşçi qrupları yaradacaq - EKSKLÜZİV
Xarici siyasət03:41
Xetaq Qazyumov Azərbaycan güləşçilərinin U23 dünya çempionatında çıxışını qiymətləndirib
Fərdi03:21
ABŞ-nin vitse-prezidenti: Şatdauna baxmayaraq hərbi qulluqçulara maaş veriləcək
Digər ölkələr02:58
Azərbaycanın dünya çempionu: Yarışa çox yaxşı hazırlaşmışdım
Fərdi02:18
Foto