Bu məhsullar ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alır
Sağlamlıq
- 06 sentyabr, 2020
- 16:20

Türkiyənin məşhur dietoloqu Fatma Baysal Yusuf ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alan məhsullardan danışıb.
Bu barədə "Report" “Sözcü” nəşrinə istinadən xəbər verir.
Yusuf bildirib ki, hər gün əzilmiş bir diş sarımsaq yemək lazımdır. Çünki bu damardaxili laxtalanmanın qarşısını alır. Dietoloq tez-tez balıq yeməyin faydalı olduğunu bildirib. O, balığın antioksidant təsir göstərən “Omega-3” yağı olduğunu qeyd edib.
Həkim həftədə bir neçə dəfə altı-yeddi fındıq ləpəsi və iki-üç qoz yeməyi, yaşıl çay içməyi də məsləhət görüb. Yusufin sözlərinə görə, menyuya qırmızı üzüm, pomidor və qarpız əlavə etmək tövsiyə olunur.
Son xəbərlər
02:31
Gürcüstanın Baş naziri: ABŞ ilə strateji tərəfdaşlığı yeniləməyə hazırıq
Region02:14
Paşinyan bir sıra məmurları vəzifələrindən azad edib
Region01:56
Kobaxidze: Tbilisi etirazçılarını xarici kəşfiyyat xidmətləri maliyyələşdirir
Region01:49
Polşa ABŞ-dən "Abrams" tanklarının böyük partiyasını alıb
Digər ölkələr01:38
Gürcüstanın Baş naziri: Vizaların liberallaşdırılmasının dayandırılması tamamilə əks nəticə verəcək
Region01:30
Belçika XİN: Rusiya PUA-larının Polşaya daxil olması ciddi eskalasiyadır
Digər ölkələr01:21
Foto
Kürdəmirdə leysan yağış nəqliyyatın və sakinlərin hərəkətini çətinləşdirib
Hadisə01:00
Kobaxidze: İnqilab cəhdləri ilə üzləşdiyimizdən "Şəffaflıq haqqında" Qanunu qəbul etdik
Region00:52